Hoppa till sidans innehåll

Borås Klätterklubb - Klättring

Välkommen till Borås Klätterklubb!

Sedan april 2015 finns det en klätterklubb i Borås igen, efter många års saknad. Vi är anslutna till Svenska klätterförbundet. Genom att bli medlem hos oss får du tidningen Bergssport med intressanta artiklar om klättring i alla dess former i Sverige och utomlands, en klätterförsäkring via Folksam samt fina rabatter på en butiker, kurser med mera! Dessutom stödjer du vårt arbete och är välkommen att delta i föreningsaktiviteter.

En aktivitet som ditt medlemskap automatiskt kvalificerar dig för är att du är välkommen på våra klubbklättringar på söndagar mellan kl. 15:00 - 18:00. 

****VIKTIGT INFORMATION OM BOULDERVÄGGEN****

Borås Klätterklubb har upprättat en bouldervägg (4 meter hög och ca 16 meter bred) i Lundby Action Hall (känd som skatehallen) i Borås. Vi har själva finansierat bygget av väggen samt är ansvariga för att bygga nya problem, underhålla väggen samt utveckla potentialen i lokalen. Borås Stad äger och driver lokalen och är ytterst ansvariga för säkerheten i lokalen. 

Det kostar 350kr för en vuxen och 250kr för barn/ungdom (under 18 år) att bli MEDLEM i Borås Klätterklubb. Detta medlemskap löper över ett kalenderår.

Alltså, betalar du i januari 2019 eller november 2019 så gäller avgiften endast under 2019, när 2020 kommer behöver du betala igen för att förbli medlem.

Gällande Lundby Park så driver Borås Stad lokalen måndag-fredag 15:00-21:30. Under denna tiden är de fritt fram att klättra på vår vägg, OAVSETT om du är medlem i BKK eller ej.

Priser för att klättra under Borås Stads öppettider är som följer:

Endagspass: 50 kr

10-kort: 400 kr (giltigt i 1 år från köpdatum)

Årskort (gäller i 365 dagar från det att du köpt det!): 1000 kr

Hyra av klätterskor: 30 kr

Köpes i receptionen i Lundby Park

Under hösten och vintern 2019 kör vi klubbklättring på söndagar mellan kl 15:00-18:00. (startar fr. 8 september och framåt). Då hyr föreningen hallen och medlemmar är välkomna. Vill du prova-på så är du välkommen också. Men inte mer än vid 2 tillfällen, därefter är det hög tid att bli medlem. Dessa tillfällen är kostnadsfria.

Det enklaste sättet att komma i kontakt med styrelsen eller aktiva medlemmar är att gå med i facebook-gruppen Borås Klätterklubb. Vi finns även på mail: This is a mailto link.

Har du idéer, frågor eller om du vill engagera dig är du mer än välkommen att kontakta oss.

Postadress:
Borås Klätterklubb - Klättring
Niklasson, Björkdalsvägen 7
51841 Sjömarken

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info